top of page

Vybavení na taijiquan - oblečení, obuv

Aktualizováno: 14. 12. 2022

Chtěli byste věnovat taiji více času a rádi byste se vybavily věcmi na cvičení? Chytlo Vás taiji a rádi byste si odměnou za odcvičené hodiny pořídili nějakou vychytávku pro trénink? Sestavili jsme pro Vás seznam našich oblíbených dodavatelů v jednotlivých oblastech.

Hlavní je, abyste se v tréninku cítili pohodlně. Oblečení by Vám nemělo bránit v pohybu a ideálně byste o něm téměř neměli vědět. Čím více pozornosti věnujete cvičení, tím lépe :)

Samozřejmě stačí jakékoliv pohodlné sportovní oblečení. Radost Vám mohou také udělat kousky z našich limitovaných edicí. Aktuální nabídku včetně doby dodání najdete samozřejmě na letáčcích ve studiu. 😊 Oblečení na Taiji - tréninkové

Hledáte oblečení v asijském/čínském stylu? Doporučuji objednat z Amazonu, dodání je rychlejší než u Aliexpresu. Přesto ale věnujte pozornost velikostem a raději vše přeměřte, abyste nebyli smutní z toho, co Vám přijde. Osobně pro trénink doporučuji bavlněné oblečení, nebo bavlněné s lycrou.

Pokud máte rádi kvalitu, doporučuji domluvit se přímo se švadlenou. Oblečení na taijiquan (taichi) není náročné na střihy a rádi poradíme, s čím bude potřeba. Zároveň vše Vám bude vyrobeno na míru a z materálu, který si vyberete. Samozřejmě zde ale bude cena o něco vyšší. Můžete nás kontaktovat na e-mailu: martina.taiji@gmail.com , rádi Vám se vším poradíme. Oblečení na závody

Oblečení na závody se dá pořídit v mnoha cenových kategoriích. Nejlevněji pořídíte opět na Aliexpresu a Amazonu, na druhou stranu si zde jen obtížně můžete nechat cokoliv přizpůsobit na míru, nebo vybrat konkrétní materiál. A i v případě velikosti je to vždy trochu sázka do loterie.

Většina mých obleků na závody je šita doma, svépomocí. Nicméně velmi dobrou zkušenost mám s Ruskou firmou UDAO WUSHU, kde jsem si nechávala ušít poslední oblek na Mistrovství světa. Komunikovat se s nimi dá jak Rusky, tak Anglicky a jsou velmi vstřícní. Je dobré, nechat si na plánování trochu času, abyste mohli společně doladit své vize. Dobré je vědět, že švadleny jsou v Číně a proto je potřeba počítat i s nějakým časem na dodání.

Správná obuv je velmi důležitá, neboť správné postavení chodidla je základ. V dlouhodobém horizontu je v podstatě nereálné na chybně postaveném chodidle vystavět správný pohybový návyk a tomu je dobré se vyhnout.

Nejlevnší tréninková obuv je FieYue, pozor ale, nepustí Vás v ní na většinu závodů. Pro trénink ale bohatě stačí. K dostání:

Osobně po domluvě wushucentrum.cz, Perunova, Praha 1

Online: ewushu.cz potažmo chladnezbrane.eu

Pro kvalitnější obuv opět doporučuji http://english.wudao-wushu.ru/shoes – ochotně pomohou s výběrem velikosti, seženete zde obuv na taiji i wushu, včetně obuvi vhodné na závody.



875 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page