top of page

První trénink

Aktualizováno: 29. 7. 2021

Jste na sebe hrdí, že jste se (konečně) odhodlali k prvnímu tréninku a nejste si jistí, co Vás bude čekat? Není se čeho bát, i my jsme rádi, že jste se rozhodli na sobě pracovat a rádi Vás na Vaší cestě podpoříme! Pokud nevíte, co čekat, zde je pár bodů, které se Vám budou hodit.

  • Co s sebou? Taiji je na vybavení, zejména na začátku, přívětivý sport. Potřebovat nebudete nic jiného, než pohodlné oblečení, ideálně volnější kalhoty nebo legíny a triko. Pokud si nejste jistí počasím, berte i mikinu. Nezapomeňte na lahev s pitím a úsměv. Taiji se obvykle cvičí v botách, nicméně vhodné jsou boty s plochou podrážkou, kvůli posazení chodidla. Na první hodinu využijte klidně obuv, kterou máte již doma. Když se rozhodnete taiji se věnovat, a my věříme, že Vám přinese spoustu radosti, obuv můžete vždy dodatečně pořídit. Užitečné odkazy jsme připravili zde. 😊

  • Jak bude hodina vypadat? Ničeho se nebojte a přijďte se k nám podívat. Těšíme se na všechny studenty bez rozdílu pokročilosti. Přijdete k nám do studia, můžete se převléknout, seznámíme Vás s prostory studia a naším ochráncem – Samurajem Horácem. Na úvodní lekci pro začátečníky se dozvíte něco málo o taiji a zkusíte si základní pohyby. Jak své teoretické, tak i praktické poznatky budete v dalších lekcích postupně rozšiřovat. Není se čeho bát, nikdo učený z nebe nespadl a my, lektoři, jsme tu od toho, abychom Vám předali naše poznání. Pokud jste se již taiji věnovali, na úvodní hodině Vás bude čekat vzájemné seznámení. Seznámíte se s kořeny našeho taiji, lektorka se seznámí s Vaší znalostí a postupně se pustíte do cvičení.

  • Soukromá lekce Úvodní hodina soukromé lekce bývá zpravidla jiná, než v běžném kurzu. Osobně se setkáte s lektorkou, která bude mít čas pouze na Vás. Provede Vás studiem a probere s vámi vše podstatné. Důležitá bude Vaše motivace a Vaše cíle, kterým následně lektorka přizpůsobí tempo a náplň tréninků. Není se čeho bát, jen je dobré si pro začátek ujasnit, zda se chcete taiji věnovat kvůli zdraví, hubnutí, hledáte pohyb, který by Vás bavil či zda se chcete připravit na závody. Svůj záměr můžete kdykoliv změnit, jen nám o tom nezapomeňte říct, ať víme, v čem Vás podpořit. 😊 Na prvním tréninku ochutnáte základy, poznáte lektorku a seznámíte se s tím, co vlastně taiji je a jakou roli může v životě mít. Věřte nám, život s taiji je prima.

Pokud Vám není cokoliv jasné, neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám pomůžeme a poradíme. Těšíme se na Vás a společné cvičení!

Za tým Taiji Studia

Martina Slabá



351 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page