top of page

Oslava příchodu Čínského nového roku

V lednu Taiji Studio zahájilo už druhý rok! Druhý rok, co k nám chodíte cvičit, dýchat a užívat si času sami pro sebe. Postupně se skupina cvičících okolo Taiji Studia rozrůstá. Děkujeme, že s námi cvičíte a jste součástí Taiji Studia! Jaká to vlastně byla oslava?


Na druhé slavnostní oslavě Čínského nového roku jsme se sešli v hojném počtu, děkuji, že jste si udělali čas! Foto z oslavy: Peter Rada


Každý příchozí dostal hned u vchodu do studia malou pozornost - připínací placku vodního králíka, kterou speciálně pro naši oslavu nakreslila a vyrobila Martina Slabá z www.martizena.cz . Děkujeme za nápad i jeho realizaci! Bylo krásné pozorovat nadšení studentů, když hned u vchodu s přáním šťastného nového roku dostali malou pozornost.

Slavnostní dekorace Taiji Studia a placky od Martiny Slabé a drobný příklad připraveného občerstvení.


Oslavu jsme zahájili společným poctivým cvičením čchi-kungu. Možná trochu proto abychom si naklonili čínská božstva, ale hlavně proto, že nás cvičení baví a spojuje. Báječná a klidná atmosféra v rytmu dechu v průběhu cvičení dodala klid všem a odvahu těm, kteří ji potřebovali pro svá vystoupení, která hned následovala.


Pokračovali jsme krátkými ukázkami pro představu toho, co se můžete v Taiji Studiu naučit. Děkujeme všem našim pokročilejším studentům, kteří sebrali odvahu a vystoupili. Vidět jste mohli Adama s mečem, Klárku a Clarie cvičit sestavu 13 forem a Marti cvičila pokročilejší sestavu beze zbraně a sestavu s vějířem. Letos naši oslavu navštívili také vážení hosté, jako například vážený a milý Jakub Zeman, japanolog a promotér japonských bojových umění s neskutečnými znalostmi, ale hlavně obrovským a laskavým srdcem.


Ukázky našich pokročilejších studentů a Marti :)


Po ukázkách jsme se přesunuli k povídání o čínském novém roce, průběhu oslav v Číně i jejich významu. Nakonec jsme si řekli, co by nám mohl rok vodního králíka přinést, jaký má potenciál a čím by se mohl lišit od právě uplynulého, dynamického a transformačního roku vodního tygra. Celé povídání jsme uzavřeli několika videi pro znázornění charakteristiky jednotlivých rodinných stylů taiji.


Následně byl už ten pravý čas na hodování, oslavování, povídání si se starými dobrými známými a radování se! :) Oslava se nakonec lehce protáhla a to je na tom to krásné - že jsme spolu rádi a spojuje nás společný zájem. :) Děkuji, že jste přišli!

Čestný host: Japanolog Jakub Zeman.


Taiji Studio vzniklo v době, kdy jsme skoro všichni byli zavření doma, chodit jsme nemohli téměř ani do práce, natož pak cvičit. Začali jsme tedy v online prostoru a doufali, že změna přijde brzy. Jsem moc vděčná, že situace pominula a i když to teď není snadná doba, můžeme se scházet, rozvíjet, cvičit, dýchat a objevovat radost ze života skrze cvičení. Jupí! :)


Krásné novoroční dny,

Vaše Marti


215 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page