top of page
Obrázek autoraMartinaTaiji

Akce: Festival Evolution

Rádi se účastníme zajímavých akcí spojených s alternativním pohledem na vnímání dění okolo nás. Cvičení tai-chi a čchi-kung často vyhledáváme v životních okamžicích, kdy se nám ztrácí pevná půda pod nohami a my potřebujeme zkusit najít oporu. Ocitáme se v situaci, kdy se na sebe samotné či vlastní život, potřebujeme nahlédnout z jiného úhlu pohledu nebo získa nadhled. Proto je tai-chi i čchi-kung právoplatnou součástí festivalu Evolution, který je pro všechny, kteří to „vidí jinak“.





Sobotní polední workshop patřil tai-chi pod taktovkou naší Marti, která se ho ujala se vší parádou. S radostí a otevřenou myslí představila základní pilíře tai-chi a hodnoty, které nám může cvičení do života přinést. Povídání a základní teorie byla protkána zkoušením si základních pohybů. Celková příjemná a otevřená atmosféra byla podpořena prvními jarními slunečními paprsky, neboť workshop se konal pod širým nebem a počasí přálo.

Workshop „Tai-chi pro zdraví“ jsme opřeli o hlavní léčebné aspekty a jejich principy, vycházející z tradiční čínské medicíny.


Opominout jsme nemohli ani jednotu těla, dechu a mysli, vnímavost vůči sobě samotným i ochotu opustit staré a zajeté vzorce. Pochopitelně vždy s dovětkem, že je na nás, zda se rozhodneme investovat čas a energii do žádoucích změn, abychom se mohli uzdravit. Pokud se rozhodneme na tuto cestu vydat, tai-chi a čchi-kung nám na této cestě mohou být nejen dobrými společníky, ale i šikovnými průvodci.



Během sobotní části festivalu jsme navštívili nejen některé další workshopy, ale i spřízněné vystavoatele. První cesta hned po workshopu vedla do Dobré čajovny na lahodný čaj, u Marti vždy vede v závislosti na počasí tuarég a masala. Zastavit jsme se stihli v knihkupectví Hledajicí a knižní úlovek z festivalu – Čtyři draci od Damo Mitchell - mohu vřele doporučit jako četbu všem studentům a těším se, až si knížku znovu vklidu přečtu. Navštívili jsme i stánek Pravého domácího časopisu, jehož je Marti nově přispěvovatelkou. Mimochodem věděli jste, že můžete najít ve čtvrtletníku Pravé Domácí cvičení včetně fotografií a popisků jednotlivých pohybů tak, abyste se ve cvičení neztratili? Celkem šikovná podpora na léto.


Děkujeme za milá setkání!

Kromě výše uvedených jsme na festivalu potkali jako vždy mnoho přátel a známých. Ono to také není moc těžké, protože naše Marti na Festivalu v podstatě vyrostla. Nejprve se ho účastnila jako vzstupující se školou taiji, později bývala u stánku s mandalami maminky a nyní se festivalu hrdě účastní jako jedna z přednášejících.


Děkujeme, že můžeme být součástí festivalu a těšíme se na další ročník! Snad již v hojnějším počtu za Taiji Studio!


Marti

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page