top of page

Co potřebuji na cvičení venku?

Čeká Vás cvičení venku a říkáte si, jak se na něj vlastně připravit a co můžete udělat pro vlastní pohodlí? Mrkněte v rychlosti na naše tipy!



Cvičení venku je dobré pro všechny z nás, kteří trávíme hromadu času administrativou či jinou prací u počítače. Ideální je pobyt na čerstvém vzduchu s pohledem do zeleně. Čerstvý vzduch nás podporuje v hlubokému nádechu a zeleň poskytne úlevu unaveným a upracovaným očím. Díky přítomnosti slunečních paprskům nám odměnou bude i životně důležitý vitamín D.


Na co při cvičení venku pamatovat?


  1. Pitný režim Pitný režim je důležitý vždy, ovšem u sportu, obzvláště toho venkovního to platí stonásob. Nikdo asi nechceme vstávat druhý den bolavou hlavou, nebo čelit návalu mdlob rovnou na tréninku. Věnujte pozornost pitnému režimu v průběhu celého dne, i večer při cvičení!

  2. Vhodné oblečení Pozornost věnujte vhodnému oblečení. Oblečení a obuv na cvičení venku jsou nejspíš samozřejmostí, ovšem často v teplých dnech zapomínáme na mikinu. I v teplém dni však může pofukovat a řada lidí je citlivá na vítr, když se opotí. Zároveň člověk může být po večerním cvičení jednoduše unavený a zachumlat se na cestu (obzvláště cestu chladným metrem) může být příjemné.

  3. Ochrana před Sluncem O ochraně před Sluncem se mluví často, přesto je však snadné zapomenout. Pro cvičení venku doporučuji nejen opalovací krém (ne v tašce, ale namazat na sebe!) a sluneční brýle, ale i kšiltovku nebo klobouk, jako stínítko. Když nám padá do očí stín, méně skláníme hlavu jako obranu před Slunkem. Doporučuji také větší množství čisté (neochucené, bez bublinek) vody, kterou se v případě potřeby můžete zchladit. Nezapomeňte, že pokud se potíte, je potřeba ča od času obnovit vrstvu ochranného krému! :)

  4. Výběr místa na cvičení Zvažte i výběr místa na cvičení. Pokud plánujete cvičit déle, určitě se vyplatí najít si místo ve stínu, nebo alespoň s částečným stínem. Můžete tak předejít úžehu i případným spáleninám. Vhodné je se poohlédnout i po místě, kde nebudete nebezpeční pro své okolí, speciálně pokud se věnujete cvičení se zbraněmi. Vždy se nejprve rozhlédněte, kde cvičíte a jaký je terén. Poté se můžete pustit do nerušeného cvičení!


Děkuji, že jste s námi a těším se na Vás,

Vaše Marti





54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page